9.5.10

Referat av kampen mot Fossum.

Adidas Cup kamp mot Fossum.
Dagnes tema i inngangen til kampen var konsentrasjon og innsats. Siden vi visste lite, dvs ingenting, om Fossum annet enn at de hadde tapt 3-1 mot Lyn (som feide over oss) var det bare rett og rimelig at vi nøyde oss med å fokusere på oss selv og det vi kan og kunne gjøre noe med.
Det er lett å snakke om konsentrasjon og innsats, det er lett å love det, det er lett å være enig, det er straks mye vanskeligere å omsette i praksis.
Vi ser det på treninger, vi ser det på kamper, det er vanskelig å omsette teori til praksis, og enda mer vanskelig er det selvsagt når det finnes 11 andre gutter (motstanderlag)som har alle hensikter om å sørge for stikke flest mulig kjepper i hjulene og de grandiose planene våre.

I begynnelsen av kampen var det litt "lue i hånden"-mentalitet over guttene våre, vi fikk ikke helt tak i det, Fossum hadde bra tempo på både ball og bein og vi ble løpende litt etter. Vi hadde det i tillegg litt for travelt når vi fikk ballen, og det ble ikke så mye samspill og samhandling. Konsentrasjonen manglet litt.
Heldigvis manglet det ikke på innsatsen, og guttene så ut til å overbevise seg selv om, via innsatsen, at dette var en kamp de kunne ta styringen og kommandoen i. Viljen til innsats førte etterhvert også konsentrasjonen med seg og vi begynte å ta over kampen og skape sjanser.
Etter 8 min kom det forløsende målet ved Kevin.
Etter målet og ut omgangen spilte vi faktisk den beste fotballen vi har spilt som 11'er lag. Guttene belønnet seg selv og alle oss andre, via konsentrasjon og innsats, med tidvis glimrende spill og det var ingenting å si på at Carl P etter 14 min og Karol etter 34 min satte inn henholdsvis nummer 2 og 3.
Obamas ord, "Yes we can" kan brukes mange steder! Det koster krefter å spille god fotball, det krever konsentrasjon å spille god fotball, men når man er villig til det så kommer belønningen som regel også.
3-0 til pause var bra!

I ren Kjetil Rekdal still brukte vi ikke pausen til å hvile på laurbærene eller pusse på gamle pokaler. Fortsatt mye som kunne rettes på og gjøres enda et hak bedre. Vi manet guttene til å fortsette med hard jobbing og full konsentrasjon!
Vi byttet en del posisjoner i pausen og måtte i tillegg foreta enda et par bytter i løpet av de første minuttene av 2. omgang pga litt for heftig vanndrikking i pausen. Dette skapte litt for mye uro og forvirring og vi måtte se Fossum, i løpet av 11 minutter, spise opp hele ledelsen vår og utligne til 3-3!
Innsatsen og konsentrasjonen var heller ikke helt tilstede i begynnelsen av 2. omgang, man kan fort bli for seiersikker!

Heldigvis fikk vi styr på spill og formasjon igjen etter denne kalddusjen, og vi begynte igjen å spille fotball som et lag.
Igjen fikk vi til å skape trykk og sjanser, og det var på ingen måte ufortjent at vi gikk opp i ledelsen ved Kevin 19 min. ut i 2. omgang.
De siste 15 minuttene var vi igjen det beste laget og etter en del halvsjanser fikk Kevin satt sin 3. for dagen etter 25 min. Innsats og konsentrasjon var igjen på plass og det var ingen tvil om at vi kom til å vinne.
Takk til guttene for en fin kamp, takk til foreldrene som lar seg høre, takk til dagens dommer, og ikke minst takk til Fossum for en fairspilt og spennende kamp.

Kampfakta:

1-0 8 min - Kevin
2-0 14 min - Carl P
3-0 34 min - Karol
pause
3-1 2 min
3-2 9 min (straffe - Martin forsøkte sitt beste englefjes, men det hjalp ikke)
3-3 11 min
4-3 19 min - Kevin
5-3 25 min - Kevin

Ingen kommentarer: