13.3.11

Et lite ord om treningskampen mot G96-2.

Vi hadde 22 spillere som vi brukte i litt forskjellige sammensetninger i dagens kamp.

Før Kjetil fløytet i gang kampen holdt vi et minutts stillhet for å sende våre tanker til de katastroferamte i Japen.

Vi spilte 3x15 og 1x20 minutter.

Slagplanen for første periode var 4-3-3, ha lavt press og stå kompakt. Det så ut til at angrep og midtbane lykkelig hadde glemt det vi hadde avtalt på forhånd i de første minuttene, men etter litt skriking fra sidelinjen fikk guttene justert seg inn. Spillet satte seg etterhvert og vi på sidelinjen var stort sett fornøyd med det vi så. Vi unngikk for mange nærkampdueller og fikk ballen til å gå fornuftig rundt.
Kevin fikk satt periodens eneste mål og det var egentlig ikke ufortjent at vi ledet 1-0 etter første periode.

Slagplanen var den samme i annen periode, men med nye spillere på banen. Vår debutant på midtstopperplass, Josef, fulgte ikke helt med i timen mht at han skulle gå frem når vi hadde corner. Heldigvis kan man si, for da vi på sidenlinjen skrek han frem da vi hadde corner kom han egentlig for sent frem slik at han barerakk frem til området uten for 16-meteren da corneren ble slått. Perfekt posisjon skulle det vise seg, ballen ble klarert rett ut til Josef som klinket til på direkten. Voila! Perlemål og 2-0.
'96 presset oss mer i denne perioden og en misforståelse mellom Josef og Abo og hvem som skulle klarere en ball en med at en '96 fikk ballen med seg og ble felt av Abo i et forsøk på å redde situsjonen. Dommeren var ikke i tvil og pekte på 11-meter merket. En knallhard straffe ble satt midt i mål, 2-1.

I tredje periode skulle vi fortsette med samme slagplan og enda engang med ny sammensetning på banen. '96 var mye mer på huket nå og vi ble presset lenger tilbake. Vi var ikke lenger nøye nok i vårt defensive arbeid og våre spillmessige løsninger og vi holdt på å rote det unødvendig til et par ganger. Vi innbød til for mange nærkamper, og det var liksom det vi skulle prøve å unngå.
Preben var god å ha i mål da, men han kunne ikke gjøre så mye på de to målene som '96 satte inn etter dødballer og klabb og babb i feltet. Her MÅ vi være tøffere, gutter!!
Stillingen var 2-3 etter 3 periode og det var det ikke noe å si på.

Nå er det jo ingen grunn til ikke å torde satse. Vi hadde avtalt på forhånd, uansett stilling, at vi skulle teste ut en annen oppstilling enn 4-3-3 og ha høyt press i fjerde og siste periode.
Det bar frukter umiddelbart, 2 kjappe mål i løpet av 5 minutter snudde kampen til vår fordel. Flott å se guttene klare å omstille seg og følge den nye taktikken til punkt og prikke.
4-3 seier skal vi være fornøyd med når vi tenker på de mange spillere vi hadde i aksjon.

Vi takker '96-2 for en fin og fairspilt kamp og vi takker dagens dommer, Kjetil, for god avvikling av kampen.