16.9.10

Kunsten å krige!

Helt med vilje hadde det ikke blitt lagt ut noen referater fra kampene våre som vi spilte på mandag kveld. Følelsen av at både 1. og 2. laget ville kunne skape gode resultater i kveldens kamper på bakgrunn av det som ble prestert på mandagen var det ingen grunn til å la motstanderne få vite på forhånd.

på mandagen tok 2. laget en flott borteseier på 3-2 over BSK mens 1. laget spilte 2-2 borte mot Sofiemyr. En kamp som vi vel strengt tatt skulle ha vunnet med 4-5 mål med tanke på hvor mange 100% sjanser vi klarte å sløse bort, men tilbake til kveldens kamper!

I inngang til begge kampene var det tid for historietime igjen. Vi beveget oss nærmere 2500 år tilbake i tiden til riket i midten, til Kina og til en herremann ved navn Sun Zi og hans verk, Bingfâ.
Det fleste kjenner nok verket hvis vi bruker oversettelsen, "Kunsten å krige".
Vi tok for oss hans tanker om å slå til hvor motstanderen er svakest, og å være der hvor motstanderen venter oss minst.
Jo da, med litt velvilje er fotball krig, og vi vil helst vinne krigen.

I vårens kamp fikk 2. laget en regelrett lussing i bortemøtet mot Nesodden. Vi ble sendt hjem med 1-7 og vi hadde dermed noe å revansere!
Med humøret på topp, vår gode resultater i det siste og ikke minst med vår nye venn, Sun Zi, i bagasjen, la vi i vei mot bane 27.
På grunn av samtidige kamper for både 2. og 1. laget løp jeg mellom banene for å få med meg mest mulig av begge kampene og Petter hadde ansvaret for å lede 2. laget mot Nesodden i vår etter hvert godt innarbeidet 4-3-3 formasjon.
På lang avstand fra den andre banen så jeg Nesoddden gå opp i ledelsen etter 11 min. Da jeg kom tilbake igjen mente Petter at vi var fullt på høyde og at vi kanskje burde ha fått minst et mål i løpet av de første 15 min. Heldigvis var jeg tilstede da Fabian banket inn utligningen på et langskudd etter 17 min. Guttene hadde uten tvil igjen visst evnen sin til ikke å la seg knekke av litt motgang slik som vi ofte gjorde tidligere. Det var virkelig trøkk og vilje i guttene, de var helt klart gått i krigen og de ville vinne! Fabian la også på til 2-1, et mål jeg dessverre ikke fikk med meg for jeg var igjen på tur over til den andre kampen.
2-1 til pause over et lag som feide gulv med oss i våres, DET er fremgang, det! Herlig å se Fabian har begynt å putte mål mer enn bare på trening og herlig å se hvordan hele laget står på!
Petter byttet ut en del i pausen, og pratet guttene opp til å fortsette å gå i krigen i 2. omgang. Jeg kom tilbake til banen fra starten av 2. omgang og fikk se hvor guttene etter en litt usikker start på omgangen igjen begynte å spille seg opp, flott!
Nå er det jo sjeldent mange foreldre som er og ser på treningene våre, men hvis dere visste hvor mange ganger Sindre er ute i skogen og leter etter ballen sin på våre skuddtreninger etter å ha blåst ballen over mål mens jeg skriker "Se på skolissene dine når du skyter, Sindre!"
Hva kan man si? Sindres langskuddsmål 7 minutter ut i 2. omgang var helt etter boken! Jeg er litt usikker på distansen, men det var vel rundt 18-20 meter og denne gangen så han på skolissene sine da han trykket av. For et mål! Og dermed sto det 3-1.

Nesodden fikk en redusering, men for 3. kamp på rad dro laget hjem en 3-2 seier! Det er utrolig moro med gløden og vinnerskallene til guttene på 2. laget herom dagen.


2 baner bortenfor der hvor 2. laget var i dyst skulle 1. laget spille mot Nordstrand samtidig. På banen mellom våre kamper spilte BSK1 mot Sofiemye som de tromlet over som vi gjorde på mandagen, forskjellen var bare at der vi ikke fikk hull på byllen så kan man si at BSK fikk det, det endte visst 10-0!

Uansett, vi fokuserte på vår oppgave mot Nordstrand, og vi hadde blitt enige (sammen med Sun Zi) om at vi skulle vise dem at det ikke var noen tilfeldighet at vi kom mye lenger enn dem i NC2010. Dessuten hadde vi et nederlag på 2-0 fra i våres som vi hadde lyst på å rette opp på.
Vi testet ut en offensiv 3-4-3 formasjon i 2. omgang mot Sofiemyr, en formasjon vi ikke har lekt oss med før, men som så ut til å ha noen positive sider offensivt. Vi bestemte oss for å gå ut med samme formasjon mot Nordstrand, for selv om de har vunnet mange kamper scorer de ikke mange mål og vi ville heller satse på offensivt trøkk enn på rigid defensiv trygghet. Nordstrand er et hardtarbeidende lag, men vi regnet med at vi kunne få et overtak i sjanseskapningen ved å ha en offensiv formasjon. Etter en litt famlende og rotete start begynte vi å få mer form over spillet vårt og begynte å få spillet oss til sjanser. Nordstrand er sterkt besatt på midten så det var på sidene det var plass og muligheter. Som Sun Zi sier, se etter svakhetene deres!
Vi fikk bygget opp på høyresiden og det var vel Carl P (?) som fikk skudt i tverliggeren og ballen smalt ned på streken. Fikk heller ikke sett om det var Daniel eller Kevin som fikk dyttet ballen over streken. Uansett, herlig å se at vår taktikk betalte seg så fort.
1-0 etter bare 6 min var en herlig start.
Jeg forlot deretter kampen for en stund og fikk ikke se Nordstrand utligne på corner. Heldigvis var jeg tilbake og så Kevin ble spilt igjennom og dra med seg ballen inn i feltet på vei mot keeper. Nå var det et tema på spillermøtet, gå forbi keeper og legg ball i åpent mål når slike sjanser oppstår. Kevin hadde visst ikke hørt helt etter for ballen ble satt rett på keeper, men heldigvis var Carl P våken på returen og kunne sette ballen i åpent mål. Nydelig!
Det skulle også bli 3-1 på et tidspunkt hvor vi virkelig hadde taket på Nordstrand. Carl P forserte helt rått ute på høyresiden etter prinsippet, ballen er i spill inntil dommeren blåser! Et innlegg endte til sist hos Magne som vel ikke akkurat er kjent for sin venstrefot. Men han kunne ikke funnet en bedre dag å vise den frem på! En perle på direkten fra 16 meter med venstreslegga. Herlig!
Midtbanen ledet av en som sædvanlig god Khang hadde bra kontroll i denne perioden i denne uvante formasjonen. André og Magne jobbet bra, men jeg skulle gjerne se flere baller sendt utover mot vingene for å rive motstandernes forsvar enda mer sønder og sammen. Daniel hadde ofte mye plass ute på venstresiden som kunne være blitt anvendt bedre om han hadde fått flere baller å jobbe med.
Med fortjent 3-1 ledelse forlot jeg igjen kampen, Nordstrand reduserte igjen på en corner, scoringen var i følge ryktene helt på grensen av hva som er lov på fotballbane. Angrep på keeper er normalt noe det blåses for og Preben fikk virkelig en real trøkk. Jeg hørte vi dessverre brente en straffe på 3-1, noe som kanskje kunne ha lukket kampen om vi hadde scoret, men denne gang ei.
3-2 til pause mot divisjonens nestbeste lag var uansett ikke ille, og det enda med en uvant og relativt uprøvd formasjon.
Vi diskuterte om vi skulle legge om til den mer trygge og velkjente 4-3-3 formasjon i 2. omgang, men Duc liker å gamble! Vi fortsatte i 3-4-3. Her må det gis full honør til de 3 bak, Alex, Martin og Peder, dere jobber jaggu bra og slåss som løver der bak, og enda er dere innimellom med på å drive ballen opp gjennom midten. Flott!
Da jeg kom tilbake litt ut i 2. omgang, sto det fortsatt 3-2, men Nordstrand tok mer over på midten, vi hadde litt slitne ben derute. Nordstrand presset på, men skapte få farligheter annet enn cornere. Dem er vi ikke så gode på, så vi på sidelinjen var litt nervøse hver gang, og i tillegg var vi litt nervøse for Preben siden han tydelig var merket av den trøkken han fikk på Nordstrand sitt andre mål.
Nordstrand fikk etter hvert frispark og en Preben i vanlig slag hadde ikke sluppet inn den ballen, det er helt sikkert. Vi begynte å vurdere og vi skulle bytte keeper, men Preben er tøff og sa god for å fortsette (hvilket nok var det for laget - det finnes kun en Preben!).
Vi rokerte igjen litt på midten små 5 min før full tid. Morten, Henok og Daniel, ble byttet ut for en siste kreftanstrengelse med "friske" ben. Vi ville ikke nøye oss med å safe inn et ok 3-3 resultat. Kenvin ble lagt bak Johan, Magne og André fikk beskjed om å slå i bakrom og ikke på fot til Johan.
Det tok litt tid før den avgjørende pasningen med den rette lengden kom i retning av Johan, men da den endelig kom Johan seg foran stopperen og skjermet ham nydelig av og la ballen bakover til Kevin. Skuddtreningen viste seg å betale seg for 1. laget også.
Tiden sto regelrett stille mens skuddet fra Kevin seilte over en desperat Nordstrandkeeper og inn i mål til 4-3.
Her så vi 3-4-3 formasjonens dødelighet i sin reneste form med offensivt trøkk, og Duc skal roses for å ville gamble med dette til siste slutt. Det var også i siste liten, for dommeren blåste av kampen rett etterpå og vi tok dermed enda en skalp i vår høstkampanje.
Herlig og fortjent seier gutter, verken mer eller mindre! Enda bedre føles seieren fordi vi lager 4 flotte spillemål, mens Nordstrand kun hadde dødballer å by på.

Vi takker Sun Zi for inspirasjonen til begge lagene i dag, og en del av guttene gleder seg sikkert til å gå på skole i morgen.

Vi sees på lørdag, husk vi får ikke resultater uten å trene....

Ingen kommentarer: