16.5.12

Knepen 2-1 seier mot Lindeberg på en litt svakere dag..

KFUM 1 gutta tok muligens noe lett på oppgaven etter den store seieren mot Abildsø i vår forsinkede serieåpning forrige uke, og fikk seg dermed en overraskelse fra start av mot Lindeberg hjemme i regnværet 16. mai. Vårt innlærte småspill fungerer tidvis innledningsvis, men vi blir samtidig for unøyaktige og ukonsentrerte i en del avgjørende faser.

Lindeberg gutta jobber hardt uten eget etablert spill, og kommer gjennom fysisk tøffe og raske spillere til farlige sjanser på sine kontringer til tross for at vi har ballen mest. De tar også ledelsen etter litt klabb og babb i vårt forsvar etter corner, og gutta våre klarer ikke helt å løfte seg nærmeste perioden etter dette. Et stort unntak når Nico drar av 2-3 mann i feltet og er alene med keeper, men banker ballen i tverrliggeren...

Det står 0-1 til pause og vi må brette opp ermene og levere en annen innsats i annen omgang. Vi bytter innpå våre to hospiterende 98 gutter Frode og Roald samt Henok i pausen, og tar umiddelbart tak i banespillet gjennom bedre pasninger direkte på fot. Vi overtar fullstendig, men brenner store sjanser innledningsvis og ligger fremdeles under.

Til slutt lykkes Kevin etter litt nøling i feltet, og banker hardt inn 1-1. Vi presser på fra alle kanter for å ta ledelsen og er nære flere ganger. Samtidig som Lindeberg blir mer slitne utover omgangen, så er de farlige med sin raske og sterke spiss de ganger de kan komme på en kontring. Derfor smaker det ekstra godt når Peder etter en bra kombinasjon kan spille Kevin gjennom som setter flott inn 2-1.

Vi dominerer fullstendig og ville punktert kampen med en scoring til. Til tross for et stort overtak klarer vi ikke og sette den tredje, og i siste spilleminutt er faktisk Lindeberg nære på å utligne med en heading like utenfor - som ville vært et ran etter vår sterke annen omgang.

Dermed kan vi inn kassere en høyst fortjent seier og tre viktige poeng på en "sur" dag i henhold til Øystein. Gutta lærer seg samtidig en lekse; det er ikke noe som vokser inn i himmelen, og innsatsen må være på topp over hele linjen.

Full skjerping for Kåffa gutta i de neste serierundene..., så skal vil løfte oss videre i vår målsetting om opprykk tilbake til 1.divisjon. Men det er enda en lang vei igjen.