4.6.13

Ingen god dag på Ekeberg kunstgress, uavgjort mot svake Bærum!

Bærums G16 lag uten sine beste i årsklassen skulle være en enkel oppgaver for våre gutter i kveld, men det noe hardere underlaget på Ekeberg Kunstgress berhersker vi tydelgivis fremdeles ikke.

Vi er upresise helt fra start både i sentringer og i ballmottaket, på et underlag der ballen spretter mer og oppfører seg noe anderledes enn på KFUM Arena.

Jevnt fra start og vi mislykkes med mye av vårt pasningsspill. Nico får et godt innspill fra Kevin men lykkes ikke med treffet. Etter 13 minutter får Bærum corner, vi står og ser på og de kan sette inn 1-0 uten særlig innblanding fra oss. Nico får deretter igjen en stor sjanse etter 25 minutter, men lykkes heller ikke denne gang.

På en bra forsering gjennom midtbaneleddet kan Bærums midtbanespiller sette inn 2-0 etter minutter på et godt langskudd i lengste hjørne. Der er vi for passive gutter, men scoringen og prestasjonen til Bærum er bra.

Vi har mye av ballen resten av omgangen uten å lykkes før i det aller siste minutt. På et frispark på kanten fra 25 meter treffer Patrick godt og Khang header. Keeper redder, men Khang følger opp og setter selv inn returen slik at vi kan gå til pause med 1-2.

Gutta får noen formaninger fra Torgeir i pausen, og vi går ut med en helt annen innstilling fra start i andre. Ola slår til Kevin som drar av en mann og spiller flott gjennom Khang på et god løp - som fullfører sitt flotte løp og når ballen før keeper og kan sette inn utligningen til 2-2 i det 42. minutt.
Vi styrer plutselig kampen fullstendig og presser på videre med flere gode halvsjanser. Etter 47 minutter slår Ola en god corner, og Robin stiger til værs og stanger inn 3-2. Vi er i støtet og rett etter kan Hanad forfølge et gjennomspill og lobbe inn 4-2.
Vi har snudd kampen og dominerer fullstendig, og tror kanskje jobben er gjort. Ut av intet så får Bærumet gratis mål på dødball der vi faller tilbake til gamle synder. Ingen følger løpene bakerst samtidig som keeper blir stående passiv på streken - og dermed er det enkelt for Bærums angriper å sette inn 4-3 etter 69 minutter.
Rett etter er det noe kaotisk i eget forsvar. Et skuddforsøk finner veien gjennom til en solid offside plassert Bærum spiller som scorer. Alle venter på annuleringen, men den kommer ikke og Bærum går opp til 4-4 etter spilte 74 minutter. Litt av en kalddusj i en kamp vi eide fullstendig og for alvor trodde vi hadde parkert for godt bare ti minutter tidligere.
Vi presser på de siste 6-7 minuttene men lykkes ikke å score. Dermed ender oppgjøret uavgjort 4-4 mot et av de aller svakeste lagene vi har møtt i årets serie - noe mange var skuffet over i kveld. Har egentlig full kontroll store deler av kampen her, men roter det rett og slett til for oss selv foran målene.

Vi har nå kun tatt ett poeng på de tre siste kampene i serien denne våren og faller naturlig nok noe nedover på tabellen. Må være en klar målsetting og reise oss skikkelig fremover - skal ikke være nødvendig å slippe inn fire mål mot en motstander av dette formatet. Vi må også finne tilbake til det gode spillet i serien som vi viste på treningen senest dagen i forveien, til tross for et bedre underlag å spille på.

Kommer ikke til å ha flere kamper i årets serie på KFUM Arena - og dermed sørge for at vi behersker både gammelt kunstgress og gressbaner utover sommeren og høsten.
Vi vet jo at vi kan klart bedre gutter, så vi får brette opp ermene og ta revasje herfra og ut sesongen. Mye poeng og spille om enda! Som gruppevinner i Adidas Cup skal vi også møte Gjelleråsen i løpet sv sommeren, enten innen ferien eller sannsynligvis i starten av august.
På en noe tung dag stod spesielt Khang og Kevin frem med god innsats og bra bidrag i fellesskapet. Kevins forsjekking skaper trøbbel for motstanderne, og Khang var solid bakover samtidig som han med sine to flotte scoringer også gjorde en svært god innsats forover i kveld.