2. laget.
2. laget skulle i ilden i B-sluttspillets 16. delsfinaler.
Eik IF skulle være motstander oppe på Furuset-banene ved Ikea.
Det var nå vi skulle reise kjerringa og slå til!
På spillermøtet hadde vi en liten snakk om det å gi alt og slåss litt for saken. Vi snakket om at Eik, akkurat som oss, hadde endt som nr 3 i sin pulje og dermed burde være en motstander som vi kunne bryne oss på og ha en fair sjans for å slå.
Det så ut til at det faktum at Eik ikke hadde vært noe bedre enn oss i gruppespillet gav guttene troen tilbake på at de kunne hive hjem en seier.

Man ser at fellesferien har tatt slutt, men heldigvis skulle vi motsatt vei av køen. Og all transport ble besørget av velvillige foreldre.

Vi valgte en litt annen oppstilling til dagens kamp enn den vi har brukt frem til nå. Tim hadde i treningskampen mot BSK rett før Norway cup vist at han også har en nese for mål, og vi ønsket å forsøke å få brukt Tim's fysikk til å skremme motstanderen litt og håpe på at han ville fortsette den gode trenden fra treningskampen mot BSK.
Planen var å kombinere fart og fysikk på topp med Henrik, Tim og Martin.
Midtbanen var den samme som sist, og i forsvaret erstattet Markus Tim.
Det så ut til at vi ramte ganske bra med vår strategi, for vi har vel neppe produsert så mange sjanser og halvsjanser som vi gjorde i denne første omgangen.
Dessverre får Eik et litt vel billig mål direkte på corner, men det må til forsvar for både keeper og våre forsvarsspillere sies at det var et veldig bra slått corner samtidig som de fleste ennå ikke er så veldig glad i å gå på en ball direkte på hodet.
0-1, men det var ingen grunn til å legge seg!
Guttene viste bra moral og forsøkte å komme tilbake i kampen og vi produserte noen gedigne sjanser som man helst bør sette i mål. Heldigvis fikk vi fortjent løn for strevet med en flott corner slått av Marius H som Tim ekspederte i mål. Det så virkelig ut som om guttene fikk troen på dette! 1-1 og det var absolutt ikke ufortjent!
En av våre svakheter er og har vært evnen og viljen til å gå litt til den i dueller og ikke bare løpe ved siden av motstander og håpe at det er nok til å skremme han.
Dette ble vi dessverre straffet for rett før pause med et litt surt og unødvendig mål.
Å ligge under 2-1 til pause anså vi absolutt ikke som noen umulighet å hente inn og vi valgte derfor å styrke duellkraften i forsvaret med å sette Tim tilbake som midtstopper og flytte Markus opp på midten for å bidra med mer løpskraft. På topp tok vi sjansen med Johan i håp om at han ville kunne holde lenge nok til å få puttet et par mål. Vi regnet med at vi ved å styrke duellkraften i forsvaret og løpskapasiteten på midten ville få enda fler baller i bakrom som det kunne jobbes med og settes i mål. Samme taktik som i første omgang!

Hva som skjedde etter pause med guttene er vanskelig å si, Eik som vi hadde spilt ganske likt med i første omgang var plutselig overalt og vant alt av dueller mens vi sto som saltstøtter og så på. Dessverre fikk Eik i tillegg tidlig uttelling i 2. omgang og gikk opp til 3-1. Det virket som all luften og troen gikkeut av guttene da. At taktikken virket så vi da det endelig og dessverre først etter 10. minutter av 2. omgang ble slått en ball i bakrommet til Johan som vekslet muligheten kaldt og rolig i en bue over en Eik-keeper på halvdistanse.
Håpet og planen var at dette skulle skje i begynnelsen av omgangen og ikke når vi lå under 4-1 og mer eller mindre hadde gitt opp.
Det var uansett heller ikke fler mål i Johan for den ene løpeturen for å sette ballen i mål slo samtidig opp skaden hans opp igjen.
Eik var det dominerende laget i 2. omgang og vant fortjent. Vi hadde sjansen, men manglet igjen det siste lille som gjør at vi vender kampen til vår fordel.
Rugbytreningen som vi har hatt på noen tirsdagstreninger kommer til å bli satt på programmet igjen for guttene MÅ bli litt tøffere når det virkelig gjelder!
Å tape 7-2 var regelrett unødvendig mye, men når troen forsvinner renner det dessverre fort inn.
Mathias viste dog styrke og reddet en straffe helt på tampen av kampen.

Norway Cup er dermed over for 2. laget. Nå er det is, brus, solskinn på sletta og kanskje titte litt på damer som gjelder resten av uka. Norway Cup er MYE mer enn bare fotball!

1. laget.
På samme tid et annet sted i byen, nærmere bestemt Rustad skulle 1. laget i ilden mot Åsane fra Bergen i A-sluttspillets 16. delsfinale.
Noen særlig peptalk for dette laget ble det ikke til pga samfallende spilletider, men noen ord skulle de likevel få før jeg dro min vei med kurs for Furuset.
Akkurat som for 2. laget så var temaet at det var vinn eller forsvinn!
Det ble i tillegg presisert at vi i lagledelsen ville fokusere på resultat mer enn på den enkelte spillers spilletid. Vi taper som et lag - vi vinner som et lag! Hvem som er på banen når og hvorfor er av mindre betydning, det er laget som skal slå seg frem til en 1/8-delsfinale, ikke den enkelte spiller.
Etter å ha gitt dem startoppstillingen var det tid for dagens korte, men presise flammetale!
Åsane er fra Bergen, gutter! Hvor er vi fra? Vi er fra Norge! (enkelte kan selvsagt arrestere akkurat meg på det!)
Bergensere er glad i å pointere at: "Eg e ik' fra Norge, eg e fra Bergen" (dette uttalt på min beste bergensdialekt!)
Gutter! Send dem hjem til Bergen, da vel - I KVELD! God kamp, gutter!

Og dermed ble ansvaret overlatt i de beste hender til Duc, Per og Glenn.
Kampreferat kommer sikkert litt senere, men den gledelige nyheten er og var at kl 17.15 hadde 1. laget gjort jobben sin og sendt Åsane hjem til Bergen med 2-1 i sekken etter en, ifølge ryktene, spennende praktkamp med scoringer av Petter M og "Malmøyekspressen" i hver sin omgang.
Bravo ALLE!!

Noen som tok bilder på kampene???
Send dem til meg på mail: kfum1997@gmail.com asap!

Referat fra Per:

Vi møttes på KFUM kl. 15:15, for et kort spillermøte, før vi satte kursen mot Rustadfeltet.
Etter oppvarming v/ Glenn, og en liten peptalk fra Duc, var vi klare for avspark.
Åsane gikk sterkt ut de første 5 minuttene, med to farlige løp fra høyrevingen deres, som resulterte i et par farlige skudd på mål.
Derfra tok våre gutter over føringen, fikk satt forsvaret, og tok over kontrollen på midtbanen.
De kjempet hardt og vant de fleste dueller på midtbanen, noe som etter hvert førte til frustrasjon for en del av Åsane spillerne.
19 minutter ut i kampen vant Petter en duell foran Åsanes 16 meter, og sendte et praktskudd rett i mål. Vi kunne gå til pause med en 0-1 ledelese. Peptalk fra Glenn i pausen, der vi terpet på viktigheten av å vinne dueller på midtbanen + kjempe som løver for å vinne hver ball.
Vi tok også opp det evindelige temaet med gjenombrudds passninger i bakrommet til vinger og spiss.
Andre omgang startet med et lite stormløp fra Åsane, de hadde tydligvis fått realt med pepper i pausen. Dette førte til at de etter ca. 5 min. fikk straffe, etter en felling av Alex innenfor vår 16 meter. Selv så jeg ikke hendelsen, men de som fikk den med seg mener at den var feil idømt, av en ellers meget dyktig og bestemt dommer.
Så var vi tilbake til start med stillingen 1-1.Kampen sto og svingte litt frem og tilbake, vi hadde våre sjanser, og Åsane sine, farligst med et frispark i tverrliggeren. Men de fleste angrep ble stoppet av et dyktig og tett forsvar, og en våken og opplagt Preben i mål. Vi fikk etter hvert mer tak på kampen igjen og etter ca. 12 min. la Carl Phillp på til 1-2, etter et strålende gjenomløp.
Frustrasjonen ble etter hvert stor hos enkelte av Åsane spillerne, hvor den ene midstopperen endte opp med å kjefte på seg et rødt kort i det 18 minutt. Herfra og inn styrte vi kampen, og vant en fortjent seier.
Gule kort: Henok og Trym

Vi gleder oss til 1/8 dels finale mot Ottestad 1, på Abildsø i morgen kl 9:00
Håper at så mange som mulig, har anledning til å komme og se på oss.