2.8.10

Referat fra mandagens kamper.

Enkelte ganger er Norway cup som et lite forvarsel om at skolestarten snart står for døren, i hvert fall når det gjelder å måtte stå tidlig opp. Etter uker med å sove lenge hver dag måtte 1. lagsguttene møte opp på KFUM kl 8.00 i dag tidlig.
Noen som ut som om de ikke helt var stått opp enda, Preben i særdeleshet, jeg var usikker på om han hadde øyne i det hele tatt.
Mot sædvane var det ikke noe spillermøte før avgang, noe som helt sikkert var likegreit siden graden av våkenhet var på et minimum hos de fleste.
Vi la i vei mot Rustadbanen, og etter et par kopper kaffe fikk lagledelsen dampen opp og fikk satt i gang oppvarming.
Dagens motstander var LSK 1, et lag vi måtte anta hører til blant de bedre.
Spillermøtet foregikk på banen, og en lagleder som er medlem i Klanen kunne jo ikke unngå å føle seg i storform når det handler om å snakke sitt eget lag opp til kamp mot LSK.
Etter litt tjuvtitting på LSK sin oppvarming tok dagens peptalk og taktikk form.
(jeg sender først som sist en liten unnskyldning til de av våre foreldre som enten holder med LSK i tippeligaen, jobber i Lillestrøm eller er utstyrsleverandører til LSK, men det var oss eller dem!)

By mot land - jo da, jeg var såpass usmakelig at jeg spilte på urbanismens fortreffelige og stolte ungdom skulle vise stasjonsbyens ungdom hvor skapet skal stå. Et par ganger ble ordet bønder visst også brukt, men til laglederens forsvar må det i etterkant sies, at gutta våre våknet og var veldig tente fra første sekund. Egentlig ganske fantastisk når man tenker på hvordan vår gjeng med gutter så ut bare en time tidligere.
Oppvarmingen til LSK hadde avslørt noen svakheter og de skulle utnyttes!
Resepten med en hardtarbeidende midtbane og et pottetett forsvar skulle vi ta med oss fra gårsdagens kamp.
Det aner meg at LSK's trenerteam ikke hadde brukt de store språkblomster og malende beskrivelser om hvordan deres gutter måtte være tente fra første sekund overfor urbanismens sønner.
I første angrepet vårt ble Henok spilt igjennom og mens LSK sto og sov satte Henok inn 1-0 til oss. By: 1 - Land: 0
Vi så vel kanskje for oss at vi nå skulle tromle over LSK, men det er ingen tvil om at kalddusjen de fikk vekket dem. Til de grader! LSK kan også spille fotball viste det seg, veldig bra fotball enda, og de fikk godt tak i kampen, de spilte seg til sjanser og satte oss under et visst press. De spilte med 2 spisser og det var tydelig at de gjerne ville ha løpsdueller i form av den gode og veldig raske 6'eren de hadde på topp. Spillet bølget en del frem og tilbake, men det var vel ikke ufortjent at LSK fikk utlignet i løpet av 1. omgang. Litt hurtig og fikst kombinasjonsspill og dermed var en gul spiller fri og satte ballen i mål bak Preben.
1-1 til pause var vel ganske greit.
I pausen snakket vi om være litt mer nøye med vårt eget spill og igjen få opp aggressiviteten i spillet vårt.
2. omgang var ganske tett og det var sjanser i begge ender, men våre tente spillere på topp, etter pause, Fabian, Daniel og Nico, som jaget og stresset LSK til nervøst spill i bakre ledd og vi kom etterhvert til flere og større sjanser. Vi satte inn friske ben med ca 10 min igjen og det gav resultat i at vi fikk bygget opp på vår venstre side. Ballen kom etter hvert inn i feltet og ble trillet nydelig over til en helt umarkert Nico på høyresiden som vanen tro måtte ha to touch på ballen før han la den i mål helt ute ved høyre stolpe. HERLIG!
By: 2 - Land: 1

Nå er det ikke normalt å slutte et referat når de siste og mest spennende 7 minutter gjenstår.
Men det har sin forklaring. Om man tror skjebnen, ying og yang og universal likevekt osv, ja, så fikk den kanskje i overkant breiale peptalken sin utligning. Laglederen som vanligvis er både snakkesalig og er lett å høre ble underlig taus. Han lå nemlig plutselig vannrett på sidelinjen etter å ha fått en knallhard ball i bakhodet fra nabobanen (jepp, juniorgutter har krutt i støvlene sine når de takler på ball).
Rustadbanens medisinmann ble kalt til og kunne fastslå at jeg var i live, og det er jo hyggelig å få konstatert, men at jeg nok burde ta det litt med ro og bli liggende.
I bakgrunnen kunne jeg høre at Carl P. til stor jubel satte inn nådestøtet mot LSK, eller rettere det trodde i hvert fall alle de som sto opp på sidelinjen samt alle våre spillere. At dommeren av en eller annen grunn mente at det var angrep på keeper var visst uforståelig for de fleste, men scoringen ble i hvert fall annullert fikk jeg med meg der jeg lå i svimeland.
Kampen ebbet ut og ingen kan ta fra oss at vi hadde slått LSK 1 med 2-1. GØY! Og det blir ikke mer gøy enn når man hører og ser barns ekte glede og stolthet over et så flott resultat.
Bravo, dere urbane gutter!

Et lite kuriosum vil jeg koste på meg. Joakim, som er en gutt med over gjennomsnittet empati, lurte selvsagt på hva som hadde skjedd med laglederen som både hadde gått taus og lå på langs. Han ble tydelig overrasket over å få beskjeden om at medisinmannen på Rustadbanen hadde konstatert at laglederen hadde NORMALT blodtrykk.
Muligens at det virker slik på trening og på kamp at jeg har blodtrykk som sprenger alle rekorder, men det er hermed påvist at det bare er engasjementet og ikke blodtrykket som stiger i meg når jeg nærmer meg en fotballbane, og altså helt ufarlig :-)

I dagens andre kamp skulle også 2. laget møte LSK. Litt kjedelig med samme motstander enda en gang, men med seieren tidligere på dagen var vi ved godt mot og overbevist om at vi kunne klare enda en seier mot LSK.
Resepeten var klar på spillermøtet, en betydelig hovedpine reduserte laglederens orale utskeielser, men det var ingen grunn til at guttene skulle stå med lua i hånden og ikke ha en offensiv innstilling inngang og innstilling til kampen. Vi skulle gå for seier, verken mer eller mindre.
Vi hadde nå fått 2 spillere mere inn på laget og dermed totalt 3 innbyttere hvilket kunne gi oss litt mer løpskraft i forhold kampen i går.
Vi snakket om å videreføre den positive 2. omgangen fra gårsdagens kamp og forsøke å være på huket fra kampens start.
Forsvaret skulle fortsette sin fine utvikling fra gårsdagens kamp, og midtbanen ble innstendig bedt om å stå litt tettere sammen og løpe litt mer. Spissene skulle stå høyt og jage på ALLE baller i bakrom.
En enkel og grei plan, men hvor det i går sviktet litt på innsatsen og viljen, så var det det å huske å gjøre det vi hadde avtalt og blitt enige om som sviktet litt i dag. LSK 2 spilte ganske likt måten vi hadde sett i dagens første kamp fra LSK 1, så det var ikke noe som overrasket oss i så måte og vi mente derfor også at vi hadde en spillplan som kunne senke dem.
Men da må det føres ut i livet.
Vi, KFUM, er kjent for å være snille og ordentlige gutter, og det er vel og bra, det er kun noe vi skal være stolte av. Men 2. laget har det med å være litt for snille på banen, vi står litt for mye med lua i hånden og vi er snille som holder ballen i spill fremfor å blåse ballen av banen i farlige situasjoner. Vi er også litt for snille fremover i banen, vi vil helst gi motstanderen 2-3 meters forsprang til å kunne forsvare seg og vi vil helst ikke takle og skyte for hardt. Vi spiller pent, hver og en kan absolutt spille fotball, men kynisme i fotball er vi ikke helt kjent for enda. Beklageligvis var jeg ikke i stand til å skrike dere opp de siste 10% som manglet i dag pga dundrende hovedpine, for det er og var ikke mer som manglet! Vi er og var fullt på høyde med LSK 2, men vi svikter litt i de helt avgjørende situasjoner foran begge målene.
Vi skal se litt mer av viljen og oppofrelsen som vi så da Marius H fullt fortjent satte inn reduseringen på slutten av 1. omgang. Etter et glimrende frispark fra Abdi, dagens kaptein, var Marius H kjapt frempå og satte returen i mål. Slik skal det være gutter. Slikt skal det være hele tiden, overalt på banen!
På tross av null spesialtrening har vi helt tydelig fått en glimrende keeper i mål. Mathias var glimrende i dag også. Mange spilte en mye bedre kamp i dag enn i går så det er INGEN grunn til å henge med hodet. At vi blir litt for passive i avgjørende situasjoner blir avgjørende for dagens resultat, men heldigvis er det noe som kan rettes på og kan gjøres bedre med tiden. Litt mer "fanden i voldskhet" og huske litt mer av hva vi har avtalt på forhånd, og vi kan dra en slik kamp hjem til vår fordel.
At LSK vant var nok ikke helt ufortjent, men at det endte med 4-1 var mer fordi vi var gjennomgående for snille, enn at det var fordi vi ble spilt av banen.
Uansett, vi er videre til B-sluttspillet og der skal vi ta saken i egne hender og få den seieren vi vet vi er gode for!
Husk, det er ingen kamp for 2. laget i morgen tirsdag.

Ingen kommentarer: