8.8.10

NC 2010 - oppsummering.

Oh oh oh oh yeah - oh oh oh oh yeah - oh oh oh oh yeah...

Vi begynner med slutten!

Etter en hyggelig pizzamiddag på Egon's på Sæter, hvor støynivået og appetitten tydelig viste at guttene hadde lagt bak seg de siste små skuffelsene over at ferden vår hhv tok slutt i A-sluttspillets 1/4 finale og i B-sluttspillets 1/16 finale, la vi i vei mot siste stopp i årets NC. Vi skulle se finalen i vår klasse mellom Mathare og Mandals kam. Regnet hadde tatt slutt og været var perfekt for både spillere og tilskurer.
Vi satte oss midt blant Mathare-tilhengerne. Ikke et bevisst valg, men det var der det var plass. Vi fikk hurtig god kontakt med Mathare-tilhengerne og både guttene og vi eldre, litt mer satte, sto snart og sang med på kenyanske fotballsanger.
Ingen tvil om at det ER mer gøy å se fotball når man står blant en gjeng som lager det å se på fotball til en fest okke som.
Rett før finalestart var det premie overrekkelse i jente '97-klassen. Her har "vår" Ragna jo visst seg frem gjennom hele turneringen og bøttet inn mål. Laget hennes var veldig tett på finale, men måtte denne gang nøye seg med delt 3. plass.
En del av guttene var (som vanlig) frempå når det gjelder jenter, og kunne jo ikke la sjansen gå fra seg for å menge seg når det var 4 jentelag på banen samtidig for premieoverrekkelse. De ble høflig, men bestemt, gennet av banen. Dette var kun for jenter!

Vi heiet altså på Mathare, og det viste seg å være riktig valg.
Utrolig nok ble finalen faktisk en ren kopi av det vi selv opplevde mot Langhus i vår 1/16 finale.
To lag som virker jevnbyrdige de første 10 min hvorpå det ene laget så får hull på byllen (Mathare).
Det var helt tydelig at Mandals kam. mistet troen (og sirkelen sin) og begynte å stresse og dermed lage feil, derfra og ut var den kampen kjørt.
Vi sang, danset og festet stort med Mathare-tilhengerne hver gang Mathare laget mål. Ante ikke hva vi sang det meste av tiden, men gøy var det! Hele 4 ganger i løpet av 1. omgang var det kjempefest på vår del av tribunen og våre gutter tok del i festen med hud og hår. Jeg mistenker Martin Thoresen for å nå vurdere å legge Liverpool på hyllen som favoritlag. Mange fine kenyanske jenter rundt Martin og laget spilte jo ikke noe dårligere enn Liverpool, vel Martin?

Vi forlot kampen i pausen for å bevege oss over til bane 9 og følge KFUM menn jr sin semifinale. Man kan si hva man vil, Kåffa supporterne har mye å lære av Mathare tilhengerne i å lage lyd og fest.
Det var ikke til å se eller høre at KFUM menn jr ledet 4-1 da vi kom bort på bane 9 på tross av stort oppmøte.
Men det er jo på banen alt avgjøres og KFUM menn jr spilte seg til imponerende 4. finale på 5 år! Det står det regelrett respekt av!
Humøret var derfor på topp da vi forlot Ekeberg sletten for siste gang i årets turnering, og slik skal det være. Humøret skal vi ta med oss videre inn i høstsesongen!

Mange onde tunger, spesielt BSK og NIF tunger, mener at vi overpresterte eller var usedvanlig heldige i årets turnering, til det er det bare å si en ting.
Misunnelse gjør bare det vi oppnådde enda mer morsomt.
Vi gratulerer selvsagt både BSK og NIF sine gutter med å ha kommet til hhv 1/16 og 1/32 finalen.
Litt fakta:

Alle husker sikkert vår første tellende kamp mot LYN1 i Adidas cup.
At vi har blitt bare litt bedre siden da viser blant annet følgende:

Lyn 1 ble slått i NC 2010 av Ottestad (vår 1/8 finalmotstander)
LSK 1 ligger nr 3 i sin 1. divisjon, kun 3 poeng unna 1. plassen.
Vi var sterkt medvirkende til at KFUM i år ble beste klubb i årets Norway Cup.
Vi ble det 3. best presterende 11'er lag i KFUM i årets turnering.

Vi har hatt fine dager og mange fine kamper som vi kan se tilbake på for begge lagene våre. Vi har notert oss en del ting vi skal jobbe med inn mot og i løpet av høstsesongen, vi vil gjerne bli litt bedre - hele tiden!

Takk til alle som har stilt opp under årets turnering, trenere og lagledere, gutter, foreldre og andre familiemedlemmer. Takk sendes spesielt til Live for prikkfri gjennomføring og styring av dugnaden vår i forbindelse med NC.
Flott om vi får en masse bilder vi kan samle i vårt bildearkiv. Send inn til kfum1997@gmail.com

1 kommentar:

Anonym sa...

Liker hvordan man her "regner" seg frem til hvor mye bedre man har blitt. Hvis vi regner samme med BSK kan vi finne hvor mye bedre enn KFUM de er: Hødd slo Lørenskog som ligger foran LSK 1-0, Holmen slo Hødd 4-0 mens Holmen bare slo BSK 1-0. Da blir vel BSK rundt fire-fem mål bedre enn KFUM i NC. Fotball er jo akkurat så enkel...