16.2.13

Flott seier i første NM kval kamp for KÅFFA 97'

Gutta snudde kampen og tok hjem seieren i spennende oppgjør på KFUM Arena lørdag ettermiddag i NM kval kamp gutter 16 år mot Holmlia - som vi tapte 3-1 for i treningskamp for to uker siden.

I en god gjennomgang med trenerteamet på møterommet før kampstart, ble det fokusert på et sterkere defensivt arbeid både på midtbanen og sammen med forsvaret, enn når vi møtte Holmlia for fjorten dager siden. Tettere opp i duellene og sterkere jobbing hjemover.

Kevin (gammelt bilde) blir to målscorer i vår første NM kval kamp, der vi til slutt tar tre velfortjente poeng og får den starten vi ønsket oss inn i vinterferien.

Allerede fra starten av er vi mye mer fokusert på å tette igjen i midtbaneleddet vårt, og det jobbes mye bedre bakover når Holmlia får sine overganger. Holmlia er igjen gode spillemessig med sine tre-fire klassespillere, men vi klarer denne gang klarer og demme bedre opp for de enn sist. Spesielt Jakshan tar et godt skritt fremover fra forrige møte, og er i dag helt på høyde med det vi har sett fra treningene våre. Omgangen er jevn, og det føles litt urettferdig når vi får et mål bakover på et rent uhell i forsvarsleddet vårt. Fremdeles litt ujevne bevegelser foran, men vi kommer likevel til en del brukbare sjanser underveis, men går til pause med 0-1.

Vi gjør noen bytter i pausen. Bl.a. kommer Etonam inn på siden i angrepsrekka etter kort tid, mens Hanad flyttes inn som midtspiss. Flytter også opp Khang fra stopperplass til defensiv midtbane for å styrke det deffensive leddet der ytterligere i spann med Patrick, mens Ola får en mer fri rolle offensivt.

Dette gir merkbare resultater - vi løfter oss fotballmessig et par hakk til og tar mer over i andre omgang. Gjennom et flott gjennomspill fra Ola kan Hanad flikke direkte videre til alltid bevegelige Kevin, som utligner sikkert og fortjent til 1-1.

Nå er vi på hugget og ruller opp flere gode angrep. På en flott pasning fra Jakshan langs sidelinja til Eto, kan sistnevnte runde opp sin back og legge flott inn til Kevin som har startet perfekt. Kevin kan bare sette bredsiden til kula, og vi går fortjent opp i 2-1 ledelse.

Etter dette styrer vi kampen gjennom resten av omgangen, og burde gjennom litt mer is i magen forover kunne puttet på et par mål til og punktert kampen. Det skjer ikke, og dermed  bevares spenningen helt til siste minutt. Vi er solide bakover og det ender med fortjent 2-1 seier til oss og tre viktige poeng i vår første kvalifiseringskamp; og mye bra og ta med seg videre herfra. Dette blir en jevn pulje med helt åpne kamper, så her er hvert eneste poeng viktig når vi skal telle opp i slutten i mars -og se hvem som tar seg videre fra de to kvalifiseringspuljene.

De fire første lagene fra hver pulje går direkte videre til NM cupspill - sammen med beste 5. lag.

Takk til alle gutta for stor innsats over hele linjen, en sterk lagseier med god moral og stor innsats fra alle impliserte. Vi rullerer slik at samtlige uttatte til kampen får spilletid. Også morsomt med dere foreldre som tar turen og ser å gutta lørdag ettermiddag - vet at gutta setter pris på dette!