28.2.13

Tap mot gode Asker - men helt på høyde spillemessig!

Ikke så ofte man reiser hjem med tap i bortekamp og likevel kan si seg brukbart fornøyde.

Kåffa gutta møtte i kveld puljens klart beste lag Asker, med ferske 9-1 og 7-1 seire over Nesodden og Oppegård i de to forrige NM kval rundene. Likevel bød gutta våre opp til en flott forestilling på Føyka stadion.

Med forfall fra både Peder og Daniel på backene i kveld, så var vi naturlig nok spente på om vi klarte og stoppe kantene til Asker som er både hurtige og gode. Asker går for å være et av Oslos beste lag i vår årsklasse, så dette var på en måte eksamen for gutta våre.

KFUM tar overraskende for både hjemmelaget og tilskuere tak i kampen fra start av og styrer det meste innedningsvis i første omgang. Vi er meget gode med ball i midtbaneleddet og har full kontroll på midtbanen og bak. Spiller oss i denne perioden gjennom til flere gode sjanser - og burde med litt skarpere avslutninger kanskje ledet med både ett og to mål etter 15-20 minutter. Bra gutter - og nok årsbeste vi så der!

Så viser Asker styrke og besluttsomhet. De scorer 1-0 ut av intet på et ekkelt langskudd som dupper under Preben og smetter inn i hjørnet. Og mens vi fortsetter og styre spillet, så scorer de igjen på en kontring hvor vi blir for snille i duellspillet inne i midten foran mål. Med ytterligere to lignende mål går Asker utrolig nok til pause med 4-0 ledelse, som langt fra gjenspeiler banespill og sjanser. Noe både kveldens dommer og motstanders ledere også var svært klare på...

Men fotballen er brutal slik, det gjelder å ta vare på sjansene man får og vår motstander er meget effektive i kveld. Vi er enkelt og greit litt for forsiktige i duellspillet i begge ender av banen, og dermed ruller ikke ballen vår vei i målprotokollen.

Blir enige med gutta halveis om å starte andre omgang på 0-0 og spiller da også jevnt med de målmessig, selv om begge lag slipper seg litt ned prestasjonsmessig. Asker får en tidlig scoring i andre omgang, men ellers bølger det frem og tilbake - og ender til slutt opp med 5-0 til vertskapet, med Asker som det noe bedre laget etter pause.

Vi tar med oss godt spill og god innsats over hele linjen, og samtidig en læring om at duellspill er viktig spesielt foran hvert av målene. En ellers morsom og godt gjennomført kamp, som ikke behøvde å ende med så stort tap, vi var langt nærmere her gutter. Og er nå blitt svært gode med ball i beina!!!

Ros til alle spillere fra trenerteamet, og ekstra blomster deles ut til våre to backer som kastes litt inn mot ulvene på hver sin kant. Kim Andre spiller solid og godt gjennom kampen, og Abu gjør en svært fin jobb på ett nivå høyere enn han er vant til - flott gutter!