15.9.13

Kjempekamp i OBOS cup mot Oppsal!

OBOS CUP KVARTFINALE: OPPSAL 1 MOT KFUM MIX 1 OG 2
Med vår 15 manns mix første og annet lag stall ble enkelte på sidelinja noe overrasket over å møte en tropp på 17 førstelagsspillere fra Oppsal. Tydelig at Oppsal satser på å vinne denne cupen. Våre gutter ble derfor forberedt på en tøff kamp.

Vi starter bra, midtbaneledd og forsvar er tett på motstander, de rekker knapt å snu seg før vi er på dem. Klarer Oppsal å dra av en spiller, så var sikringen der med en gang. Oppsal klarte ikke å produsere sjanser av betydning den første halvtimen. Vi klarte å spille oss ut av trange situasjoner og foran var Nikko, Kevin og Eilif sultne på å angripe.

Vi var på mange løp, men gikk i offside (eller var det offside?) flere ganger før Kevin til sist viste hvordan det skal gjøres og satt inn den første etter innlegg fra høyre. 1-0 til Kåffa. Oppsal har utvilsomt mange gode individualister og på et innøvd frispark mot et tomt rom ved bakre stolpe står plutselig to Oppsalspillere. En lav og farlig heading snappes av Preben og holdes fast i en situasjon der en retur ganske sikkert ville gitt mål.

Oppsal har i denne perioden spillet mer enn Kåffa, men sjansestatistikken er i vår favør. Likevel må vi omsider finne oss i at de utligner til 1-1. Temperaturen på banen stiger nå. Kampen har vært fysisk med harde dueller og skrur seg opp flere hakk ut over annen omgang. Usedvanlig ufin språkbruk fra et par Oppsalspillere. Det er mye dommeren ikke hører, men han viser det gule både to og tre ganger for å roe ned. Nå begynner det å glippe vel mye i vårt midtbaneledd, men Oppsal møter en tett vegg som står lag på lag på vår 16 meter og de kommer ikke til mange sjanser, selv om Preben må vise klasse et par ganger.

Gutta har jobbet hardt og kjenner kjøret på kroppen. Det gjelder begge lag, noe som resulterer flere ufine dueller. Erik, som har spilt en kjempematch til siste halvdel av andre omgang, blir knocket rett ut når Oppsals nr 11 slår hardt inn i halsen hans i en duell. Stygg situasjon - Erik ligger nede uten å få luft, men det går heldigvis bra etter noen minutter på sidelinja. Denne Oppsalkaren skulle hatt det røde for lengst, han hadde allerede hadde truet høylytt med å brekke beina til Sebastian. Nå var det heldigvis rett ut.

Med 11 mot 10 hadde vi et par sjanser som nesten gikk inn, men det nærmet seg raskt ekstraomganger. I en duell i vår egen 16 meter, 4 minutter før slutt er det Preben som kan være glad for at han er sterk og godt trent, ellers kunne nakken hatt det verre etter det som virket som angrep på keeper. Dommeren blåser ikke og ballen triller inn i goal. 2-1 til Oppsal.

Oppsummert kan vi si at KFUM leverte en solid kollektiv laginnsats og bare uflaks gjorde at vi ikke greide å slå et godt lag fra Oppsal. All honnør til gutta fra oss på sidelinja for en meget god laginnsats og mye godt spill!