8.10.13

Kåffa 1 med seier borte mot forbedret Bærums lag!

Vi viste gode takter fra start i siste Spania kampen, og etter oppfordring fra Torgeir/Glenn, så tar vi godt tak i kampen på Kadettangen med hard jobbing fra start av i alle ledd. Ballen går veldig bra og hurtig mellom våre ledd, og spesielt Patrick og Ola finner hverandre på en utmerket måte det første kvarteret gjennom åpninger og gode bevegelser i midtbaneleddet.

På topp jobbes det godt hos alle våre tre, som skaper stress og usikkerhet hos Bærums gutta. Vi får et brudd i midtbaneleddet etter 6 min, en opprulling til Patrick som drar seg fri og banker ballen i mål fra omtrent 25 meter - en nydelig scoring!!!

Vi fortsetter storspillet og etter 10 minutter trer Ola nydelig gjennom til Nico som skyter i steget. Keeper redder, men Kevin er raskt frempå returen og setter inn 2-0. Etter det har vi flere gode sjanser hvor både Kevin, Ola og Nico har skudd som stryker like utenfor eller reddes av Bærums keeper. Roald jobber godt i midtbaneleddet med de to andre og vi setter press på Bærum hele veien uten å få den tredje scoringen.

Etter 25 minutters spill mister vi litt av vårt tette pasningspill og det blir en periode med for mange langballer og brudd i mot. Dermed slipper vi Bærum unødig inn i kampen igjen i stedet for å punktere den på våre sjanser. De får noen gode overganger og Martin settes på et par prøver - men vi kan heldigvis gå til pause med en svært fortjent 2-0 ledelse.

Bærum har hatt en god pep talk i pausen og kampen endrer fullstendig karakter - de overtar og kjører kampen fullstendig de første 10-15 minuttene. Det bølger frem og tilbake, og etter brudd på en god sjanse til oss så kontrer de inn 2-1 og har fått blod på tann. Vi har nok med å forsvare oss i perioder, men det jobbes godt av flere og vi holder de unna livet. Ola er nære når Kevin drar seg rundt på siden og slår ut på 20 meter; men keeper får en hånd på ballen oppunder tverrliggeren og til corner som ikke blir noe av.

Finner mer tilbake igjen til spillet vårt utover i omgangen, og det jobbes utrettelig hos flere av gutta nå. Får et fint brudd høyt oppe på banen med en god gjenvinning og Hanad skyter på keeper fra kort hold. Heldigvis er Roald tett på situasjonen og kan sette inn returen til 3-1; den var viktig for utviklingen av kampen. Kort etter er Ola igjen frempå med et skudd mot vinkelen fra 25 meter, men keeper redder til corner - tatt over igjen nå.

Bærum får noen farlige frispark og cornere mot, men vi holder unna. Kim André er dagens mann i forsvarsfireren som denne gangen er litt mer rufsete enn vi er vant med. Offensivt er det mer trøkk, og Robin stanger i det 40. min inn 4-1 på en klassisk hodescoring fra ham, etter glitrende slått corner fra Patrick. Som alltid gode cornere fra gutta våre på begge sider, så også i kveld.

Ros fra Torgeir til mange i dag - Patrick og Ola for stort spill innledningsvis, samt sterk forsjekking på topp av Nico og Kevin, samt Roald med god oppfølging i midtbaneleddet. Trenerne plukker likevel ut Ola som dagens Kåffa spiller for sin svært sterke innsats gjennom hele kampen.

En samlet fortjent og god 4-1 seier og tre gode poeng for gutta våre mot et godt Bærums lag for kvelden - og som senest i forrige runde slo Snarøya borte.