13.10.13

Overlegne mot Haslum - til tross for kun 2-0 seier!

Med Torgeir bortreist var Glenn ansvarlig trener for søndagskveldens og sesongens siste seriekamp for KFUM 1 i Gutter 16 klassen i år.

Vi møter Haslum hjemme på KFUM Arena og vet vi skal ta hjem dette med normal innsats og konsentrasjon i spillet vårt. Samtidig viktig at vi ikke roter det til som i begge Snarøya kampene i år - der vi har dominert fullstendig og likevel tapt begge to.

Tar imidlertid godt tak i dette allerede fra start, selv om vi bruker 10 minutters tid for å komme til gode sjanser - som det imidlertid skal bli flust av i første omgang.

12 min; Kevin til Nico som flott drar av en mann men setter skuddet rett på keeper. Roald spiller Kevin alene gjennom to minutter senere, men keeper redder igjen. Roald i en av mange gode driv med ball, setter opp Nico med en perfekt stikker i midten som dessverre setter avslutningen like utenfor stolpen. Ola møter pasning og drar av midstopper etter 22 min, men også han skyter rett utenfor fra 16-17 meter.

Vi kommer til stadig flere sjanser og sikkert flere som ikke kommer med i referatet, men nevner at Roald skyter rett utenfor fra 5 meter etter 34 min og Nico blåser en ball høyt over fra kort hold på retur, samt skyter utenfor fra skrått hold med tre min igjen av omgangen. Dermed ebber det ut i 0-0 når vi går til pause. Haslum kun har vært farlige på en corner og et frispark - vår akilleshel som alltid og fort gjort å få en i mot til tross for vår overlegenhet i banespillet.

En pep talk i pausen fra unge Bakkeli om å være noe mer konsentrerte i siste fase, og vi går på banen med nytt mot og bestemte på å sette sjansene i andre omgang. Spillet er bra og trioen på midtbanen vår har vært svært solide i sitt pasningspill og gjennomspill opp til antgiperne.

Allerede i det først minuttet sitter ballen i nota, når Erik spiller fint med Roald som setter opp Kevin i feltet. Drar av sin mann men skuddet er løst. Imidlertid fomler keeper denne i mål, etter å ha tatt alt som kom i første omgang og vi leder 1-0.

Beholder spillet og trykket og forsetter å komme til sjanser. Ola til Roald etter 58 min, men backen får klarert til corner. Corner fra Ola etter 61 min som Robin banker i tverrliggeren med hodet, synd den ikke går inn. Flere gode muligheter for Kevin, Nico og Carler'n på topp, men får ikke satt den.

Hanad kommer inn på venstrevingen igjen i det 70. minutt, og minuttet etter åpner Ola hele forsvaret med en stikker gjennom til Hanad som har starter perfekt. Venter flott ut keeper, drar av ham og setter så sikkert inn 2-0.

Ola med ny corner i 75 min og Robin på ballen igjen, stryker utenfor krysset. I det 78 min drar Ola av tre mann og trer gjennom til Robin på løp - skuddet smeller hardt i stolperota, uten sjanser for keeper. Presser godt gjennom midtbaneleddet, med gode føringer og stormløp fra Roald og Ola i midten, og en svært aktiv Carl Philip på sin høyrekant.

Gutta bak har stort sett hatt bra kontroll på dette. Patrick må ut med strekk i midten av andre og Sebastian inn i ankerrollen - bra ballkontroll og pasningsfot som alltid, men litt tøffere oppgaver i de defensive duellene som går langt hurtigere her enn én divisjon opp.

Vi vinner svært fortjent 2-0 og seieren burde klart vært mye større. MEN - tre poeng og en sikker fjerdeplass i pulja vår. Korsvoll klarte ikke å ta poeng hjemme mot Øvrevoll Hosle i kveld, dermed klatret vi ikke opp igjen til tredjeplassen vi hadde før ferien.

Ros fra Glenn til hele gjengen for godt gjennomført kamp og en vel gjennomført høstsesong i G16 klassen - ekstra blomster fra ham i dag går til Roald og Ola, som begge står frem hele kampen og styrer midtbanen med teknikk, blikk og kreative kombinasjoner.

Vi skal summere opp sesongen med Torgeir og spillerne senere, men registrerer at vi har vært jevnt over bra i år. Unødige tap i begge kamper mot Snarøya, uavgjort hjemme mot Bærum og tap borte mot Øvrevoll Hosle i høst er vel eneste vi skal trekkes for. Skader på nøkkelspillere hos oss i de to første nevnte kampene preget disse oppgjørene. Leverer solid resten av sesongen, og har tatt formidable steg spillemessig siden vi startet opp i 2. divisjon med Torgeir inn for to år tilbake - når vi nå blir nr 4 i 1. divisjon Gutter 16. Klare kommentarer fra foreldre på sidelinjen i går...

Trening fremover som før, og Futsal skole til uken for en del av gutta. Junior gruppa venter oss litt lengre frem, og eget informasjonsmøte om dette kommer fra klubbens sentrale ledelse i løpet av oktober. Vi gleder oss til å ha med så mange som mulig videre - en flott gjeng fra Kåffa G16 vi har hatt med oss i inneværende sesong.