14.5.13

Stortap mot Oppsal - etterdønninger av Gøteborg...!?

Glenn og Torgeir skulle ikke få like mye å smile over tirsdag kveld...

Vi møtte i kveld et Oppsal lag som vi vet er blant de 2-3 beste i vår gruppe, normalt inkludert oss selv. Vi har fått forfall fra begge de påtenkte sidebackene våre til denne kampen og må omrokkere litt der.

Oppsal starter best de første par minuttene. Så får vi bedre kontroll på ballen og mer ro i spillet vårt - og trer gjennom flere gode baller i midtbaneleddet til våre tre spisser, og både Kevin og Pål kommer til flere brukbare sjanser uten å lykkes. Vi er gode nå, men Oppsal er samtidig solide bakover, og vi klarer ikke helt å få avslutningene våre til å sitte.

Ola må ut med smerter i ryggen allerede etter 10 minutter, og vi får et bytte på midtbanen. Oppsal får deretter et mål ut av nærmest ingenting på en overgang. Vi løper ved siden av og ser på, uten å takle eller komme ordentlig opp i ballfører, som enkelt kan sette inn 1-0 fra forholdsvis kort hold - ikke bra gutter!

Spillet bølger litt frem og tilbake, men vi har mistet roen med kula i midtbaneleddet og eget spill er ikke lenger like bra som i innledningen - dårlige taklinger og muligens slitne ben fra helgens svensketur...

Manglende markering og fullstendig fravær i eget felt gir Oppsal både 2-0 og 3-0 på to frispark like etter hverandre. Nå er vi inne i en blindgate der intet fungerer hverken på midtbane eller i den defensive delen av spillet vårt. Oppsal gjør i denne perioden både 4-0 og 5-0 etter svært slett arbeid bakover på banen - før vi går til pause.

Vi vet vi har tapt kampen og blir enige om å reise oss og starte på 0-0 i andre, dvs holde bedre tett bakover og løfte oss i duellspillet. Lykkes delvis i perioder og får en tidlig redusering til 5-1 gjennom god innsats fra Kevin. Oppsal svarer umiddelbart med 6-1, før Kevin igjen er frempå og setter inn 6-2.

Vi er også noe underlegne i andre omgang, men Oppsal nøyer seg med en scoring og resultatet ender med hele 7-2 tap - den eneste virkelige skrellen vi har gått på det siste halvannet året. Eneste trøsten er at andre omgang ender 2-2, slik at det i etterkant er den katastrofale perioden vår i første omgang som blir utslagsgivende.

Samling i bånn og et skikkelig løft må til i neste oppgjør, Adidas Cup borte mot HSV Fotball allerede førstkommende torsdag. Får legge kveldens kamp bak oss gutter - dette skal vi ikke være bekjente av, og håper vi er tilbake på et bedre spor allerede da.