5.5.13

Ut av NM på Gjemselund etter straffespark drama!

En suverén søndag på busstur og spennende fotballkamp på Gjemselund, ble desverre ikke kronet med den seieren vi hadde fortjent over Kongsvinger i kveld - i andre mellomrunde NM G16.

Med Adecco seriekamp som oppvarming (KIL - Fredrikstad), så var standarden satt på Gjemselund for kvelden.

En svært spennende kamp mellom to jevne G16 lag tok til kl 18.30 - og hjemmelaget var skarpest fra start og de første 20 min, før vi kommer bedre inn i kampen.

KFUM hadde snudd trekanten på midten for anledningen, for å kunne demme opp litt ekstra godt innledeningsvis og det fungerte bra. Patrick og Khang har bra kontroll defensivt og stor trygghet i bakre rekker - og Ola i en fri offensiv rolle på midten. En liten kjenning til lårstrekk hos Patrick etter 20 minutter og Jakshan overtar og gjør for kvelden et meget bra innhopp i samme rolle.

Flere gode overganger men lykkes ikke med det aller siste trekket, men mye bra innsats over hele linjen.
Kongsvinger med en heading i stangen like før pause, og det står 0-0 halvveis.

I medvinden tar vi godt tak fra start i annen omgang. Gjort et par bytter som slår godt ut. Pål inn på topp for Nico og Carl P overtar for Eto på venstre kant. En flott kombinasjon av disse to gir oss en fin 1-0 scoring etter 44 min. Carler'n spilles gjennom og setter den iskaldt i lengste hjørne - og nå er vi gode. Flere gode muligheter på rappen, men vil ikke inn.
Et øyeblikks ukonsentrasjon på frispark i mot gir oss en klassisk baklengs og 1-1 etter 52 min, når de slår i bakrom og kan stusse inn over keeper. Litt mangel i kommunikasjon og guts i den situasjonen gutter.

Vi tar over stadig mer av spillet og får flere halvsjanser. Kevin med fin dragning og kjempeskudd etter 59 min, men keeper redder. En herlig kombinasjon - Handad - Kevin - Pål - Kevin - og skudd som nære går inn. Pål like ved å få en fot på retur av blokkering i feltet. Litt heldigere i denne perioden og vi kunne avgjort før ekstraomganger.

I første ekstra omgang er vi fremdeles best, men ingen av lagene kommer til de store sjansene. Nye fem minutter i andre ekstra, og nå er vi nææære. Skudd, redninger og bra trøkk mot Kongsvinger. Ola gått på løp, mottar innlegg fra Kevin; vender på 5-6 meters hold og skyter mot lengste hjørne - men blir desverre blokkert rett før streken. Og det står 1-1 når dommeren blåser av etter to ekstraomganger...

Dermed straffespark konkurranse med all den dramatikk det innebærer. Alle scorer fortløpende, frem til vi brenner vår aller siste og vi ryker dermed ut med 5-6 mot et bra Kongsvinger lag. Snipp, snapp...

God innsats over hele linja gutter og en meget bra fotball dag sammen på busstur til Kongsvinger; vi kan være bekjent av årets samlede innsats i NM G16. Kunne fort vært enda et stykke videre her... Seriekamp til tirsdag og Gøteborg Cup allerede neste helg, så nok av nye muligheter rundt neste sving..